Aloitussivu / Ajankohtaista / Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät Digi- ja väestötietovirastoksi 1.1.2020

Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät Digi- ja väestötietovirastoksi 1.1.2020

Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät 1.1.2020 Digi- ja väestötietovirastoksi. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietoviraston tehtävä on osaltaan näyttää suuntaa, uudistaa yhteiskuntaa ja tukea kansalaisten asiointia julkisen hallinnon kanssa. Tavoitteenamme on tehdä Suomesta entistä sujuvammin toimiva yhteiskunta.

Tulet tapaamaan oheisen Valo-hahmon jatkossa myös asiakasviestinnässämme. Hahmo kertoo virastostamme sekä auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa.

Miten tavoitat meidät jatkossa?

Saat jatkossa kaikki nykyiset maistraatin ja Väestörekisterikeskuksen palvelut uudesta virastostamme.

Muutoksen yhteydessä maistraattien verkkosivujen osoite www.maistraatti.fi ja Väestörekisterikeskuksen verkkosivujen osoite www.vrk.fi korvautuvat uudella verkko-osoitteella www.dvv.fi.

Asiointiin käytettävät sähköpostiosoitteet korvautuvat uusilla valtakunnallisilla sähköpostiosoitteilla, jotka löytyvät verkkosivuiltamme www.dvv.fi 1.1.2020 alkaen.

Ei muutoksia palvelupaikkoihin

Digi- ja väestötietoviraston toiminnan aloitus ei vaikuta palvelupaikkoihimme, vaan saat palvelua kaikissa samoissa palvelupaikoissa kuin aiemminkin.

Digi- ja väestötietoviraston toiminta on valtakunnallista eli jatkossa voit hoitaa asiasi missä tahansa palvelupaikassamme.

Kaikki henkilöasiakkaiden palvelupaikkojen ja -kanavien yhteystiedot löydät 1.1.2020 alkaen kootusti uusilta verkkosivuiltamme osoitteesta www.dvv.fi/henkiloasiakkaiden-asiakaspalvelu.

Muutoksia sähköisiin lomakkeisiin

Maistraatin sivulla olleet sähköiset ja tulostettavat lomakkeet löytyvät jatkossa osoit-teesta www.dvv.fi/lomakkeet. Sähköiset palvelumme löytyvät myös Suomi.fi-verkkopalvelusta.  
Holhoustoimen nykyiset verkkolomakkeet poistuvat käytöstä vuoden vaihteessa. Uusia verkkolomakkeita julkaistaan myöhemmin vuoden 2020 aikana. Perinnönjaon lupahakemus on jo valmiina.

Uusi vaihteen numero käyttöön 2.1.2020


Digi- ja väestötietoviraston aloittaessa toimintansa viraston vaihteen numero muuttuu.

Uusi numero on 0295 536 000. Aiemmin käytössä olleet vaihteen numerot poistuvat käytöstä.

Lisätietoja

Vastuualueen päällikkö Heidi Rantatulkkila (1.1.2020 alkaen johtaja, henkilöasiakkaat),
heidi.rantatulkkila[at]maistraatti.fi (1.1.2020 alkaen heidi.rantatulkkila[at]dvv.fi)