Aloitussivu / Palvelut / Ohjeita ulkosuomalaisille

Ohjeita ulkosuomalaisille

Asuessaan ulkomailla Suomen kansalaisen henkilö- ja osoitetiedot säilyvät ajantasaisina Suomessa vain, jos hän itse huolehtii muuttuneiden tietojensa ilmoittamisesta Suomeen.

Ilmoitus muuttuneista tiedoistaan (mm. avioliitto, avioero, lasten syntymä) lähetetään Länsi-Suomen maistraatin Pietarsaaren yksikköön, PL 26, FI- 68601 Pietarsaari, tai viimeisen kotikuntansa maistraattiin tai lähimpään Suomen edustustoon nykyisessä asuinmaassaan.

Kyselyjä henkilötietomuutoksista voi lähettää osoitteeseen:

international@maistraatti.fi

international@magistraten.fi

Osoitemuutokset sen sijaan ilmoitetaan:

Sähköisellä tai tulostettavalla lomakkeella

Kun tiedot väestötietojärjestelmässä ovat ajantasaisia, on esimerkiksi passin saaminen nopeampaa.

Väestötietojärjestelmä

Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen tietokanta, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista, rakennuksista, rakennushankkeista ja huoneistoista. Lisäksi järjestelmä sisältää kiinteistö- ja toimitilatietoja.

Maistraatit käsittelevät ulkosuomalaisen ilmoitukset ja rekisteröivät hänen tietonsa väestötietojärjestelmään. Tietoja käytetään hyväksi koko yhteiskunnan tietohuollossa, esimerkiksi julkishallinnossa, vaalien järjestämisessä, tutkimuksessa ja tilastoinnissa, verotuksessa sekä eläkejärjestelmissä.

Myös useat yritykset saavat väestötietojärjestelmästä tietoja esimerkiksi markkinointitutkimuksia, suoramainontaa ja asiakasrekisterien päivittämistä varten.