Aloitussivu / Tietoa maistraateista / Tietosuoja

Tietosuoja

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan henkilölle on annettava tieto, jos hänen henkilötietojaan kirjataan johonkin henkilörekisteriin. Henkilötietoja ovat mm. nimi- ja osoitetiedot. Lisäksi rekisteröidylle on mm. kerrottava henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta, mihin tietoja säännönmukaisesti luovutetaan sekä tieto rekisteröidyn oikeuksista.

Henkilötietojesi huolellinen ja lainmukainen käsittely on maistraateille ensisijaisen tärkeää. Käsittelemme henkilötietojasi noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, Suomen lakeja sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa.

Maistraatit ylläpitävät useita julkisia rekistereitä. Keskeisiä henkilötietoja sisältäviä rekistereitämme ovat esimerkiksi Holhousasioiden rekisteri, Väestötietojärjestelmä (yhteisesti VRK:n kanssa) ja Avioehtoasioiden rekisteri.

Rekisteriemme merkittävin käyttötarkoitus on, että annamme niistä tietoja viranomaisille sekä muille tietoa tarvitseville organisaatioille. Henkilötietojen käsittely perustuu laissa meille määriteltyihin viranomaistehtäviin.

Alla olevista linkeistä voit tutusta maistraattien, henkilötietoja sisältämien, tietojärjestelmien tietosuojaselosteisiin:

Maistraattikohtaisten henkilörekistereiden tietosuojaselosteisiin voit tutustua alla olevien linkkien kautta:

Lisätietoja

Mikäli sinulla on henkilötietojesi keräämiseen tai niiden käyttöön liittyviä kysymyksiä tai haluat ilmoittaa mahdollisesta tietoturvapoikkeama epäilystä, ota yhteys oman kotikuntasi maistraattiin. Maistraattien yhteystiedot löydät sivustomme Yhteystiedot- osiosta.