Aloitussivu / Tietoa sivustosta

Tietoa sivustosta

Maistraatin Internet-sivusto julkistettiin marraskuussa 2001. Sivustoa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti. Sivuston ulkoasu uusittiin kesällä 2010.
Sivustoa koskevaa palautetta, kysymyksiä tai muutosehdotuksia voi lähettää Palaute-osion kautta.

Sivuston rakenne

Sivusto koostuu seitsemästätoista pääosiosta. Jokaisella sivulla on kolme tietopalstaa, joista vasemmanpuoleisesta kyseessä olevan palvelun valikko, keskimmäisestä sivun pääasiallinen sisältö ja oikeanpuoleisesta linkkejä ja lisätietoa. Jokaisen sivun oikeasta ylälaidasta löytyvät linkit tektsin koon muuttamiseen, eri kieliversioihin, sivukarttaan ja hakupalveluun.

Sivuston vaakanavigaation avulla käyttäjä voi valita pääsyn maistraatti.fi- sivuston etusivulle, maistraattien yhteystietoihin, asiointi maistraatissa- sivulle, tietoa maistraateista- sivulle, maistraattien tarjoamaan sähköiseen ajanvarausjärjestelmään, hinnastoon, lomake-sivulle sekä palaute-osioon, jossa käyttäjä voi sähköisesti jättää maistraatti.fi-sivuston toimitusneuvostolle palautetta sivustosta. Palvelukohtaisen palautteen voi osoittaa suoraan omaan maistraattiin.

Sivun alkuun

Sivuston toiminnot

Hakupalvelu. Sivuston ylälaidassa sijaitsevan hakupalvelun avulla voidaan hakea sivuston sisältöä vapaalla sanahaulla.
Linkitykset. Sivuston sisäiset linkit avautuvat samaan selainikkunaan.
Sivuston ulkoiset linkit aukeavat uuteen selainikkunaan.
Tulostaminen. Jokaisen sivun keskipalstan oikeassa ylälaidassa on
linkki sivuun tulostusmuodossa.

Sivun alkuun

Tekniset suositukset

Suositeltavat vähimmäisvaatimukset selainversioille yleisimmistä selaimista
ovat Internet Explorer 7.0 ja Mozilla Firefox 3.5. Pdf-muotoisten dokumenttien lukemiseen on käytettävä esim. Adobe Acrobat Reader ohjelmaa, jonka voi ladata esimerkiksi osoitteesta: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html.

Sivun alkuun

Henkilötietojen käsittely

maistraatti.fi- sivuston käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja.
Sähköpostiosoitetta tai muita yhteystietoja kysytään vain, mikäli kysymyksiin tai palautteeseen halutaan vastausta. Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Sivusto lähettää evästeen, jotta kävijöiden ja vierailujen määrä voidaan selvittää. Sivujen käytöstä tilastoidaan käyttäjämäärä, käyttömaa, käyttöaika ja käytetty selain.

Sivun alkuun

Tekijänoikeudet


Oikeudet sivustossa julkaistavaan aineistoon ovat tekijänoikeuslain (404/1961) ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten mukaisesti maistraateilla tai muulla asiakirjan yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla. Aineiston käyttöä koskevissa asioissa pyydetään ottamaan yhteys maistraattien www-sivujen toimitusneuvostoon: webmaster[a]maistraatti.fi. Maistraattien yhteystiedot löydät sivuiltamme vaakanavigaation Yhteystiedot-linkin takaa.

Sivun alkuun

Oikeudellinen varauma


Maistraattien internetsivut pyritään pitämään ajantasaisina. Maistraatit eivät kuitenkaan vastaa sisällön mahdollisten virheiden aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista. Maistraatit eivät ota myöskään vastuuta niistä ulkopuolisten tuottamista aineistoista, joihin maistraattien sivuilta on tehty linkki. Maistraatit eivät vastaa myöskään tietoverkkojen käyttökatkoista tai muista teknisistä häiriöistä aiheutuvista vahingoista.

Sivun alkuun

Oikopolut

Sivustolle on rakenettu viestintää ja liikkumista helpottamaan ns. oikopolkuosoitteita, joiden avulla pääsee suoraan tietyistä aiheista kertoville sivuille. Osoitteet ovat:

Sivun alkuun